Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015


Πολλές φορές θέλουμε να περάσουμε τον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο μας χωρίς τη δέσμευση μιας σειράς ακόμη κι αν αποτελείται από λίγα επεισόδια. Η πιο εύκολη λύση είναι η επιλογή σειρών με ολιγόλεπτα επεισόδια για να μας κρατήσουν συντροφιά στο σύντομο αυτό διάλειμμα μας. Παρακάτω παραθέτουμε μία λίστα με κάποιες γνωστές -και κάποιες όχι και τόσο- ολιγόλεπτες σειρές για να γεμίσετε τη μέρα σας...






Nameko-ke no Ichizoku
Το Nameko-ke no Ichizoku είναι μία περίεργη και χαριτωμένη κωμωδία για μία οικογένεια μανιταριών και την καθημερινότητά τους, με τους χαρακτήρες της σειράς να αποτελούν καρικατούρες μιας μέσης ιαπωνικής οικογένειας. Η σειρά κυκλοφόρησε σε μορφή OVA για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του '13 ως και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του '14. Παρότι διατίθεται επίσημα με αγγλικούς υπότιτλους παραμένει σχεδόν άγνωστη στους φίλους των anime. Η σειρά είναι βασισμένη σε ένα app για iOS και Android όπου οι παίκτες καλούνται να καλλιεργήσουν πάνω από 30 ποικιλίες μανιταριών. Το συγκεκριμένο app ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στις ασιατικές χώρες και ανάμεσα στα κορυφαία δωρεάν παιχνίδια.





Super Seisyun Brothers
To Super Seisyun Brothers του studio AIC Plus+ είναι μία σειρά 14 επεισοδίων παραγωγής 2013. Αποτελεί adaptation δημοφιλούς manga του Comic Polaris το οποίο είναι δωρεάν ιντερνετικό περιοδικό manga για γυναίκες. Πρόκειται για ένα slice of life anime που αφηγείται την καθημερινότητα 4 ατόμων, των αδερφών Niimoto που είναι αρκετά ναρκισσιστές για το καλό τους και των Saitou που αρκετά εκκεντρικοί. Τα δύο ζευγάρια αδερφών αποτελούνται το καθένα από μια μεγαλύτερη αδερφή και έναν μικρότερο αδερφό και είναι όλοι τους παιδικοί αδερφικοί φίλοι παρά τις διαφορές που έχουν στα ενδιαφέροντα και τον χαρακτήρα τους.






Damekko Doubutsu
Σε αυτή την περίεργη κωμωδία των 26 επεισοδίων οι χαρακτήρες φοράνε kugurimi. Η ιστορία αρχίζει με τον Uruno, έναν «άχρηστο λύκο» που ψάχνει ένα μέρος να φτιάξει τη νέα του φωλιά. Στο τέλος καταλήγει σε ένα δάσος γεμάτο «άχρηστα» ζώα που τα χαρακτηριστικά του είναι εντελώς αντίθετα από αυτά με τα οποία προσδιορίζονται συνήθως. Μετά από μία μάχη με το βίαιο και καπνιστή κούνελο του δάσους –στην οποία και έχασε- γνωρίζει τη Chiiko ένα αδέξιο και αφελές τσιτάχ και αποφασίζει να εγκατασταθεί εκεί. Στην ιστορία παίρνουν μέρος και άλλοι ένοικοι του δάσους και η σειρά διηγείται τα ευτράπελα που διαδραματίζονται στην περιοχή τους. Παρόλο που στοχεύει σε μικρούς φίλους των anime, τη σειρά μπορούν να απολαύσουν άνετα και μεγαλύτερες ηλικίες. Την παραγωγή της σειράς είχε αναλάβει το studio Magic Bus το οποίο ιδρύθηκε από τον Satoshi Dezaki μεγαλύτερο αδερφό του αειμνήστου Osamu Dezaki. Παρότι το ίδιο το studio δεν έχει κάποιον τίτλο πολύ γνωστό στους σημερινούς οπαδούς των anime έχει βοηθήσει στην παραγωγή και άλλων υποτιμημένων κωμωδιών όπως το "Sexy Commando" και το "Soredemo Machi wa Mawatteiru".





Tono to Issho
Το Tono to Issho κυκλοφόρησε αρχικά σε μορφή OVA το 2010 και προβλήθηκε ως σειρά 12 επεισοδίων αργότερα τον ίδιο χρόνο. Το 2011 απέκτησε sequel 12 επεισοδίων με εντελώς νέο υλικό. Η σειρά είναι μεταφορά 4-panel manga και πρόκειται για παρωδία ιστορικών προσωπικοτήτων και συγκεκριμένα διάσημων στρατηγών της περιόδου Sengoku με διάσπαρτα αναχρονιστικά στοιχεία. Αν και η σειρά έχει φαινομενικά ιστορικό χαρακτήρα, το χιούμορ του είναι αρκετά στοχευμένο και επίσης αρκετά κατανοητό για άτομα που έχουν μία βασική κατανόηση της ιαπωνικής ιστορίας ακόμα και μέσω από παιχνίδια ή anime. O σκηνοθέτης της σειράς Mankyuu πλέον φαίνεται να ειδικεύεται σε anime ολιγόλεπτων επεισοδίων.





Comical Psychosomatic Medicine
Θυμάστε στις παλιές ελληνικές κωμωδίες που ο ψυχολόγος ήθελε συνήθως ψυχίατρο κι ακόμα κι αν δεν ήθελε πάντα κατά εκεί κατέληγε; Κάπως έτσι κοντεύει να καταλήξει και ο ψυχολόγος Shinnai Ryou με τα καμώματα της οικογένειας Kangoshi που τον περιβάλλει μέσα -και καμιά φορά ακόμα και έξω- από το εργασιακό του περιβάλλον. Το Anime de Wakaru Shinryounaika ή αλλιώς Comical Psychosomatic Medicine, σύμφωνα με τον επίσημο αγγλικό του, υποτίθεται ότι έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δεν είναι λίγα τα ενδιαφέροντα στοιχεία περί ψυχολογίας που αναφέρονται, ωστόσο η κωμωδία, το βρώμικο χιούμορ και η παρωδία διάφορων προσωπικοτήτων και συνηθειών της σύγχρονης ιαπωνικής κοινωνίας υπερκαλύπτει τα πάντα. Το αρκετά πρόσφατο anime της Shin-Ei Animation βασίζεται στο ομώνυμο gag manga του Yu Yuki· σκηνοθετήθηκε από τον Ogura Hirofumi που εκτός των άλλων έχει εργαστεί ως Episode Director και Storyborder σε πολλά επεισόδια για τη διάσημη κωμική σειρά Gintama.




Tonari no Seki-kun
Όσοι νομίζανε ότι το να φτιάχνουνε χάρτινα αεροπλανάκια εν ώρα μαθήματος ήταν μεγάλη σκανδαλιά και αρκετή για να εκνευρίσει τον καθηγητή τους πού να γνωρίσουν τον Seki ο οποίος λατρεύει τόσο το παιχνίδι που στήνει ολόκληρο παιχνιδοστάσιο επάνω στο γραφείο του. Μάρτυρας όλων αυτών η συμμαθήτριά του η Yayoi της οποίας ο εσωτερικός μονόλογος της απελπισίας που νιώθει με τα καμώματα του διπλανού της, αλλά και ο θυμός με τον εαυτό της που παρασύρεται από αυτά, καλύπτει το γεγονός ότι ο Seki δε λέει ούτε μία κουβέντα μέσα στη σειρά. Η διασκεδαστική αυτή κωμωδία παραγωγής 2014, επίσης της Shin-Ei Animation, αν μη τι άλλο έχει παιχνιδιάρικη διάθεση και θα σας συντροφεύσει ευχάριστα στο διάλειμμα σας από την καθημερινότητα.





Ketsuekigata-kun
Το Ketsuekigata-kun, γνωστό και ως ABO Comic στην χώρα καταγωγής του, κατάφερε και έφτασε στη μικρή οθόνη την άνοιξη του 2013 αφού πρώτα ταξίδεψε από την Κορέα στην Ιαπωνία και έκτοτε απέκτησε τρεις σεζόν, με την τελευταία από αυτές να προβάλλεται αυτό το διάστημα. Στην Ιαπωνία εκδόθηκε από την Earth Star Entertainment, για να μεταφερθεί τελικά και σε anime από την Assez Finaund Fabric και το studio Feel (Corpse Princess, Kanamemo, Minami-ke Tadaima). Πρόκειται για το weebtoon ενός καθηγητή καλλιτεχνικών ονόματι Park Dong Seon, ο οποίος έγραψε το κόμικ κάτω από το ψευδώνυμο RealCrazyMan. Η σειρά ουσιαστικά ασχολείται με τα στερεότυπα που ορίζουν την προσωπικότητα και τη συμβατότητα των ατόμων με βάση τις ομάδες αίματος, πράγμα που είναι δημοφιλές στην Ιαπωνία και σε άλλες ανατολικές χώρες, κάτι αντίστοιχο με τα δυτικά ζώδια. Το concept της σειράς θα μπορούσε να συνοψιστεί κάλλιστα από το ending της το οποίο αναφέρει με αρκετά χαριτωμένο τρόπο τα χαρακτηριστικά που αποδίδουν σε κάθε χαρακτήρα με βάση την ομάδα αίματος που τους αντιστοιχεί. Οι τέσσερις πρωταγωνιστές, που παραμένουν απρόσωποι και ανώνυμοι με μόνο χαρακτηριστικό μια μάσκα με την ομάδα αίματος που εκπροσωπούν, καλούνται να απαντήσουν ποιος πιστεύουν ότι συμπεριφέρεται καλύτερα ή χειρότερα σε διάφορες καταστάσεις. Παρότι σαν σειρά δεν είναι πολύ γνωστή στο δυτικό κοινό, στην Ιαπωνία είναι αρκετά δημοφιλής για να αποκτήσει ένα cast διάσημων ηθοποιών που -μαντέψτε- επιλέχθηκαν για τον κάθε χαρακτήρα με βάση την ομάδα αίματος τους.

_________________________________________________________________________

Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας ολιγόλεπτο anime και κάθε πότε επιλέγετε να δείτε μια τέτοια σειρά με κριτήριο τον λίγο χρόνο που χρειάζεστε για την ολοκληρώσετε; 
Categories: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου