Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015



Η νέα σεζόν πλησιάζει και νέα anime έρχονται. Mε το Assassination Classroom να σαρώνει συνήθως τις υπόλοιπες σειρές στα polls των πιο πολυαναμενόμενων σειρών και τo Durarara να επιστρέφει για ξανά ας δούμε άλλες εφτά επιλογές για τον φετινό χειμώνα.





Nijiiro Days

Το επερχόμενο shoujo έχει ως επίκεντρο τη σχολική ζωή τριών αγοριών με πρωταγωνιστή τον Hashiba Natsuki, έναν νεαρό που δεν απέχει πολύ από τις στερεοτυπικές πρωταγωνίστριες shoujo που έχουν ως κύριος πρόβλημά τους να νιώσουν τον έρωτα. Ο Hashiba, απογοητευμένος από την τελευταία του σχέση που ουσιαστικά ξεζούμιζε το χαρτζιλίκι του, γνωρίζει την ημέρα του χωρισμού του μία νεαρή κοπέλα που εργάζεται σε χριστουγεννιάτικες προωθητικές ενέργειες της περιοχής. Χωρίς να το πολυσκεφτεί της χαρίζει το κασκόλ που είχε αγοράσει για την πρώην κοπέλα του και οι δρόμοι τους χωρίζουν. Όχι για πολύ όμως, αφού η Anna είναι μαθήτρια στο ίδιο σχολείο με εκείνον.

Η σειρά θα προβληθεί σε μορφή μικρών επεισοδίων και θα είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για όσους αρέσκονται στα διάφορα κλισέ και τις γνωστές περιπέτειες των πρωταγωνιστών των school life anime, αν και η ιστορία αγγίζει κάπως προβληματικά ορισμένα θέματα σεξουαλικότητας. Σκηνοθέτης της θα είναι ο Amino Tetsuro, γνωστότερος από τη δουλειά του στα Macross 7, Shiki, Arslan Senki (1991) και το Break Blade για το studio Production Reed.   

Active Raid

Η ιστορία τοποθετείται σε μία περιοχή του Τόκιο που βρίσκεται σε σταδιακή εξαθλίωση. Πρωταγωνιστές είναι τα μέλη της "Μονάδας 8" η οποία ανήκει στο 5ο Τμήμα Ειδικής Δημόσιας Ασφάλειας του 3ου Σώματος Κινητών Επιθέσεων, το οποίο οι πολίτες τείνουν να αποκαλούν «Οι Όγδοοι» η οποία χρησιμοποιεί το “Willwear” για την επιβολή τάξης απέναντι στην αυξανομένη εγκληματικότητα και ο τεράστιος τίτλος της ομάδας μπορεί απλά να μεταφραστεί σε αστυνομία που φοράει στολές mecha και δέρνει κόσμο. Η ιστορία αρχίζει όταν η Asami Kazari διορίζεται ως μέλος της ομάδας για να την αξιολογήσει και να αναφέρει τα αποτελέσματα στους ανωτέρους τους. Πραγματικός σκοπός της όμως είναι να αποκαταστήσει την τάξη μέσα στην ομάδα.

Η σειρά του studio Production IMS (Inari Konkon Koi IrohaDate A Live) από τη σύνοψή της κιόλας είναι υποψήφια για την ένοχη απόλαυση της σεζόν αλλά και για τον τίτλο της μεγαλύτερης απογοήτευσης της σεζόν και ήδη θυμίζει λίγο Psycho Pass, λίγο Classroom Crisis και λίγο διάφορα άλλα mecha. Από σενάριο μπορεί να μην προσφέρει τίποτα πρωτότυπο αλλά σκηνοθετικά υπογράφεται από τον Taniguchi Goro (Planetes, Mugen no Ryvius, Maria the Virgin Witch) οπότε αναμένεται να συγκεντρώσει πολλούς οπαδούς τους ενώ η σειρά υπόσχεται ήδη να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2016 με δεύτερη σεζόν.


Akagami no Shirayuki-hime

Όσοι αγνοήσανε την πρώτη σεζόν έχουν ακόμα την ευκαιρία τη δουν λίγο πριν το Akagami no Shirayuki-hime λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης σεζόν. Η σειρά επιστρέφει μετά από ένα διάλειμμα τριών μηνών με τη συνέχεια της ιστορίας της Shirayuki, της οποίας το όνομα μεταφράζεται ουσιαστικά ως Χιονάτη. Η ιστορία της μπορεί να μοιάζει σαν παραμύθι, με πρίγκιπες και παλάτια αλλά η ίδια απέχει αρκετά από τις γνωστές πρωταγωνίστριες των παραμυθιών κάνοντας την έκπληξη με μία πολύ δυνατή προσωπικότητα και ξεκάθαρους στόχους που δεν επισκιάζονται από τον καημό του έρωτα όπως σε αντίστοιχες σειρές. Η πρώτη σεζόν μας άφησε με το ζευγάρι να επισημοποιείται χωρίς πολλά δράματα και οι φίλοι της σειράς που δεν δελεάστηκαν να διαβάσουν το manga αναμένουν τις εξελίξεις.

Στη σκηνοθεσία της σειράς για το studio Bones επιστρέφει ο Mashahiro Ando (Mukou Hadan, Zetsuen no Tempest) μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Dagashi Kashi

Η νέα κωμωδία του studio Feel έχει ως πρωταγωνιστή τον Shikada Kokonotsu. Ο πατέρας του Kokonotsu είναι ιδιοκτήτες ενός υπαίθριου καταστήματος γλυκών και η μόνη του επιθυμία είναι ο γιος του να κληρονομήσει το μαγαζί του, ο Kokonotsu ωστόσο έχει άλλα σχέδια, να γίνει mangaka. Η ζωή τους αλλάζει όταν μία καλοκαιρινή μέρα εμφανίζεται στη ζωή τους η Shidare Hotaru, μέλος μιας οικογένειας που διατηρεί μία διάσημη εταιρία γλυκών και στόχος της είναι να πείσει τον πατέρα του Kokonotsu να δουλέψει για εκείνους. Ο πατέρας συμφωνεί αλλά θέτει μία προϋπόθεση για να κλείσει τη συμφωνία, η Hotaru να πείσει τον γιο του να αναλάβει το μαγαζί.

Το manga στο οποίο θα βασιστεί η σειρά βρέθηκε ανάμεσα στις 10 καλύτερες προτάσεις για άνδρες αναγνώστες για το 2015 σύμφωνα με το “Kono Manga ga Sugoi!” ενώ τη σκηνοθεσία της σειράς ανέλαβε ο Takayanagi Shigehito, σκηνοθέτης του Kami nomi no Shiru Sekai. Στα κείμενα της σειράς εμφανίζονται οι Michiko Yokote (Gintama, Genshiken), Tatsuhiko Uraharata (Monster, Nana) και Yasuko Kamo.

Ajin

Το studio Polygon Pictures, γνωστότερο από τη δουλειά του στο Shidonia No Kishi, επιστρέφει μετά από μία σειρά ταινιών για την εναλλακτική τηλεοπτική έκδοση του Ajin, μιας σειράς που συζητήθηκε αρκετά από τα πρώτα της κιόλας κεφάλαια ως manga. Fun fact, και οι δύο σειρές μοιράζονται όχι μόνο το ίδιο studio και τον ίδιο σκηνοθέτη αλλά και την ίδια αμερικάνικη εκδοτική, την Vertical Inc. που φημίζεται για το ιδιαίτερο γούστο της στα manga.

Η ιστορία περιγράφεται ως εξής: Ajin ονομάζονται άνθρωποι που δεν μπορούν να πεθάνουν. Δεκαεφτά χρόνια πριν, ο πρώτος από αυτούς εμφανίστηκε σε ένα πεδίο μάχης την Αφρική. Από τότε, άρχισαν να εμφανίζονται όλο και περισσότερα άτομα του είδους τους μέσα στην κοινωνία. Η σπανιότητά τους σημαίνει ότι, για πειραματικούς σκοπούς, η κυβέρνηση θα ανταμείψει αδρά όποιον αιχμαλωτίσει έναν. Στο παρόν, η ζωή ενός μαθητή λυκείου θα αλλάξει όταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών θα βιώσει κάτι απρόσμενο…

Boku Dake ga Inai Machi

Η νέα σειρά του NoitaminA από την A-1 Pictures σε σκηνοθεσία Itou Tomohiko, που δυστυχώς δε φημίζεται για τη σκηνοθετική του φαντασία αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, μεταφέρει το ψυχολογικό δράμα μυστηρίου του Sanbe Kei, "Boku Dake ga Inai Machi" δηλαδή "Μία πόλη όπου μόνο εγώ δεν υπάρχω" ή σύμφωνα με τον αγγλικό τίτλο τη σειρά Erased.  

Η ιστορία ακολουθεί τον Fujinuma Satoru, έναν άσημο mangaka ο οποίος απεχθάνεται τις διαπροσωπικές σχέσεις και εργάζεται ως υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε μία πιτσαρία για να βγάλει τα προς το ζην. Ο Satoru ζει μία γενικά βαρετή ζωή έχοντας όμως μία πολύ ιδιαίτερη ικανότητα, μπορεί να μεταφερθεί στο παρελθόν σε στιγμές που έχει ζήσει πριν συμβούν απαίσια γεγονότα μέχρι να τα εμποδίσει. Μετά από ένα απαίσιο συμβάν και την άδικη ενοχοποίηση του, ο Satoru επιστρέφει 18χρόνια πίσω, στο μέρος που ζούσε, εκεί όπου είχαν λάβει χώρα σειριακές δολοφονίες μικρών παιδιών για να πιάσει ανακαλύψει την αλήθεια για μια υπόθεση που φαινόταν να είχε κλείσει. Μόνο που όλα αυτά θα πρέπει να τα κάνει μέσα στο σώμα του νεαρού, πολύ νεαρού εαυτού του.

Shouwa Genroku Rakujo Shinjuu

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε μεταφορά Josei στην τηλεόραση; Η σπάνια αυτή έκπληξη μεταφέρει την ιστορία ενός άνδρα που προσπαθεί να ξαναβρεί έναν στόχο στη ζωή του μετά την αποφυλάκισή του. Παρακολουθώντας την παράσταση ενός αφηγητή Rakujo, δηλαδή παραδοσιακών, ανέκδοτων ιαπωνικών ιστοριών, ερωτεύεται με την ερμηνεία της ιστορίας “Shinigami” και αποφασίζει να τον ακολουθήσει ως μαθητευόμενός του. Ο Yakumo δεν είχε δεχτεί ποτέ ξανά μαθητευόμενο όμως προς έκπληξη όλων δέχεται το αίτημα του ενθουσιώδη νεαρού και του δίνει το καλλιτεχνικό όνομα Yotaro.
Ο Yotaro υποδέχεται με χαρά την έναρξη της νέας του ζωής και αρχίζει να γνωρίζεται με το περιβάλλον του δασκάλου του. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Konatsu, κόρη ενός αφηγητή rakugou που βρήκε τραγικό θάνατο. Η Konatsu μεγαλωμένη με τις ιστορίες του πατέρα της επιθυμεί να ακολουθήσει τα βήματά του όμως ο δρόμος αυτός δεν είναι ανοιχτός στις γυναίκες...

Η νέα σειρά του studio Deen έχει κυκλοφορήσει ήδη δύο επεισόδια σε μορφή OVA την άνοιξη και το καλοκαίρι που μας πέρασαν, τα οποία δυστυχώς παραμένουν αμετάφραστα. Σκηνοθέτης της σειράς ο Omata Shinichi δεν έχει προσφέρει πολλά σκηνοθετικά δείγματα πέρα από το έργο του στη σειρά Sankarea το οποίο σύμφωνα με τους θεατές της σειράς ήταν αρκετά επηρεασμένο από τη δουλειά του στο studio Shaft. Τις φωνές τους στους χαρακτήρες χαρίζουν γνωστοί ηθοποιοί, ανάμεσά του ο Akira Ishida, η Kobayashi Yuu και ο Tomokazu Seki στον ρόλο του πρωταγωνιστή.

_____________________________________________________________

Καλές οι κακές αυτές είναι οι εφτά προτάσεις μας για αυτή τη σεζόν. Μοιραστείτε μαζί μας τις σειρές που περιμένετε εσείς και με τη σειρά προτίμησής σας!!
Categories: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου