Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015




Τέρατα, μυστήριο και μυστικά πειράματα...



Τη σεζόν που μας πέρασε είχαμε όχι μία αλλά δύο σειρές τρόμου από ανθρώπους που φαίνεται ότι έχουν βάλει σκοπό να τονώσουν την παρουσία του είδους στα anime. Ένα από αυτά λοιπόν ήταν και το Kagewani μία σειρά suspense horror και μυστηρίου με την ιδιαίτερη υπογραφή του Tomoya Takashima, σκηνοθέτη του Yami Shibai για την Tohomovies.

Στην ιστορία μας μυστήρια τέρατα, σαν αυτά που συναντάμε μόνο σε θρύλους και ταινίες τρόμου, αρχίζουν να εμφανίζονται σε όλη την Ιαπωνία, φωλιάζουν σε διάφορες γωνιές της χώρας και επιτίθενται σε ανθρώπους σπέρνοντας τον τρόμο. Κανείς δεν ξέρει κάτι ουσιαστικό γι' αυτό ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, όμως σταδιακά η παρουσία τους αρχίζει να γίνεται όλο και πιο έντονη.






Ο επιστήμονας Banba Sousuke, ειδικός στη γενετική, αναζητά την αλήθεια πίσω από την κωδική λέξη "Kagewani" δηλαδή "Κροκόδειλος Σκιά". Είναι απλά τέρατα ή κάτι πιο σκοτεινό κρύβεται πίσω από την ύπαρξή τους; Τι σχέση έχει με όλα αυτά η οργάνωση που συγκεντρώνει τα πτώματα τους και ποιος είναι ο στόχος της;

Οι φίλοι των ιστοριών τρόμου θα παρατηρήσουν τις τεράστιες επιρροές της σειρές από τέρατα κλασικών ταινιών. Η σειρά αρχικά φαίνεται να έχει σχεδόν επεισοδιακό χαρακτήρα με τις εμφανίσεις των τεράτων να είναι φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους. Τέρατα στη στεριά, στον βυθό στη θάλασσα, τέρατα υπογείως, η ξαφνική παρουσία τους σπέρνει τον πανικό και η έλλειψη πληροφοριών για αυτά προβληματίζει τους πολίτες.

Συνδετικός κρίκος σε όλα αυτά ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Banba Sousuke, δείχνει από την αρχή το τεράστιο ενδιαφέρον του γι' αυτήν την υπόθεση, όχι όμως χωρίς λόγο. Η κωδική λέξη "kagewani" αναφέρεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο τέρας, αποτέλεσμα ανθρώπινων πειραμάτων για το οποίο γνωρίζουν λίγοι. 




Η ιστορία αποτελείται από μόλις δεκατρία εφτάλεπτα επεισόδια, όμως μέσα σε αυτή την μικρή διάρκεια καταφέρνει με αριστοτεχνικό τρόπο να σκορπίσει διάσπαρτα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη βασική ιστορία των τελευταίων επεισοδίων και να παρουσιάσει τη σύνδεση όλων των γεγονότων με το παρελθόν του πρωταγωνιστή, με υποπλοκή που συνδυάζει ανθρώπινα πειράματα εκτός ελέγχου και μυστικές υπηρεσίες με ύποπτους σκοπούς. Η ποιότητα των επεισοδίων παρουσιάζει διακυμάνσεις, με ορισμένα επεισόδια να είναι πιο δυνατά από άλλα, ωστόσο εξυπηρετούν άψογα τον σκοπό τους για την κλιμάκωση της υπόθεσης. Δυστυχώς η ιστορία σταματά στο πιο δυνατό κομμάτι της σειράς έχοντας ένα αβέβαιο τέλος διχάζοντας τους θεατές της για το συνολικό αποτέλεσμα. Ήταν το τέλος της ιστορίας του Banba ή μία υπόσχεση για μία δεύτερη σεζόν;

Σκηνοθετικά και σχεδιαστικά η επιλογή του σκηνοθέτη παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς αποκλίνει από το στερεοτυπικό animation. Με μία μίξη rotoscope, CGI και animation που μιμείται της κινούμενες εικόνες των παραδοσιακών ιστοριών τρόμου από πλανόδιους αφηγητές και παραδόξως λειτουργεί η σειρά καταφέρνει να αποκτήσει ένα ιδιαίτερο στυλ και ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Όσο για το πού μπορείτε να το δείτε... Το Kagewani διατίθεται επίσημα μέσω Crunchyroll και είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας και για δωρεάν εγγεγραμμένους χρήστες.

Enjoyment: 7
Worth Watching: 6



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου