Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016



Το 3ο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στα Josei με την τελική εξάδα. Αρχίζουμε λοιπόν







Πρόκειται για τη μεταφορά του αρκετά διακεκριμένου manga της Suetsugu Yuki και σε πολλούς ίσως θυμίσει περισσότερο shoujo αφού ο τίτλος έχει αρκετά κοινά μαζί τους. Το αντίστοιχο manga κέρδισε το δεύτερο βραβείο στα 35ο βραβεία Taishou στην κατηγορία του Καλύτερου Manga για Νεαρές Γυναίκες. Ο τίτλος έγινε τόσο δημοφιλής που όχι μόνο απέκτησε δύο live action ταινίες αλλά τόνωσε και το ενδιαφέρον για το παραδοσιακό παιχνίδι karuta. Στο Chihayafuru λοιπόν, πρωταγωνίστρια είναι η Chihaya μια κοπέλα που σκέφτεται, ζει και αναπνέει μόνο για το karuta, παιχνίδι που της σύστησε όταν ήταν ακόμη στο δημοτικό ένας συμμαθητής της. Έχοντας φτάσει στο λύκειο πλέον η Chihaya συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι με το ίδιο πάθος ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα συναντήσει τον παλιό της συμμαθητή ο οποίος μετακόμισε σε άλλη περιοχή όμως δεν μένει μόνο εκεί. Αποφασισμένη να λάβει μέρος στον εθνικό τους διαγωνισμό αποφασίζει να ανακαλύψει άτομα στο σχολείο που να ενδιαφέρονται για το παιχνίδι και να χτίσει τη δική της ομάδα. Το anime προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2011 και πρόκειται για μία παραγωγή του studio Madhouse που προσέφερε μπόλικες εντυπωσιακές σκηνές ενώ το 2013 ακολούθησε και δεύτερο σεζόν έχοντας ως σκηνοθέτη του τον Morio Asaka γνωστό για τη σκηνοθετική δουλειά του στα αρκετά δημοφιλή shoujo "Nana" και "Ore Monogatari!!".





Για τη Natsume Ono έχουμε μιλήσει ξανά όταν αναφερθήκαμε στο manga της Danza ενώ τη συγκεκριμένη σειρά την αναφέραμε επίσης ανάμεσα στις σειρές που περιστρέφονται γύρω από το εργασιακό περιβάλλον. Το Ristorante Paradiso είναι μία από τις δύο δουλειές της Ono που μεταφέρθηκαν ποτέ σε anime με τη δεύτερη να είναι το εξαιρετικό Saraiya Goyou. Την παραγωγή είχε αναλάβει το studio David Productions που είναι γνωστότερο πλέον για το remake της σειράς Jojos Bizzare Adventure. Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Νικολέτα, μία νεαρή που ταξιδεύει στη Ρώμη για να βρει τη μητέρα της, η οποία την είχε εγκαταλείψει όταν ήταν παιδί για να ξαναπαντρευτεί. Η Νικολέτα έχει ως μοναδικό σκοπό να καταστρέψει τη ζωή της μητέρας της κι έτσι φτάνει στο ρεστοράν Casetta dellOrso. Φτάνοντας όμως εκεί τα σχέδιά της τελικά αλλάζουν όταν ανακαλύπτει έναν ζεστό χώρο με μία περίεργη ιδιαιτερότητα. Όλοι υπάλληλοι του αποτελούνται από μεσήλικες άνδρες με γυαλιά. Ο χώρος της εξάπτει την περιέργεια και η νεαρή καταλήγει μέλος του προσωπικού. Καθώς αρχίζει να βυθίζεται στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας και το περιβάλλον του εστιατόριου, η νεαρή αρχίζει να γεμίζει ερωτικά συναισθήματα και η δίψα της για εκδίκηση αρχίζει να ξεθωριάζει. Η ιστορία ακολουθεί όλους τους χαρακτήρες που απαρτίζουν το προσωπικό του εστιατορίου και τις προσωπικές ιστορίες του καθενός καθώς η πρωταγωνίστρια αρχίζει να γνωρίζει νέα άτομα αλλά και μία διαφορετική προσέγγιση στη ζωή της.






Ο εξαιρετικά δημοφιλής τίτλος της Ninomiya Tomoko βρήκε για πρώτη φορά το δρόμο του για την την τηλεόραση το 2007 ως παραγωγή του J.C.Staff και έκτοτε επέστρεψε όχι μία αλλά δύο φορές με δυο μικρότερες σεζόν αλλά και αρκετά specials. Ο τίτλος μάλιστα είναι τόσο δημοφιλής που απέκτησε live action μεταφορά με δύο ταινίες sequel μέσα στη χώρα του αλλά και μεταφορά πάλι ως live action στη Νότιο Κορέα. Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας εδώ η Nodame, ένα εντελώς ελεύθερο πνεύμα με μεγάλο αλλά ακατέργαστο ταλέντο στο πιάνο και ο Chiaki ένας σοβαρός μουσικός που βλέπει τη μουσική εντελώς επαγγελματικά. Τα δύο αυτά εντελώς διαφορετικά άτομα καταλήγουν να νοικιάσουν διπλανά διαμερίσματα ενώ και οι δύο φοιτούν στο κορυφαίο μουσικό πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας. Κάπως έτσι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και έτσι ξεκινάει ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι που θα αλλάξει και τους δύο. Σκηνοθέτης της σειρά εδώ ο Kenichi Kasai που έχει κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά με σειρές όπως το Aoi Hana και το Honey & Clover.






Ο πασίγνωστος πλέον τίτλος της Unita Yumi, το Usagi Drop, κατέληξε να γίνει αρκετά γνωστό για λόγους που οι αναγνώστες του δε θα μπορούσαν να φανταστούν όταν πρωτοξεκίνησε. Με ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο δεύτερο μισό η μεταφορά του καλύπτει, μάλλον σοφά για να αποφύγει τη δυσαρέσκεια, μόνο το μισό υλικό του manga. Η όμορφη αυτή μεταφορά του Production I.G. σε σκηνοθεσία Kanta Kamei (Dimension W, Saenai Heroine no Sodatekata) ακολουθεί τον Daikichi, έναν τριαντάχρονο εργένη που επιστρέφοντας στη γενέτειρά του για να παραστεί στην κηδεία του παππού του ανακαλύπτει ότι ο παππούς του είχε ένα νόθο παιδί. Με τη μητέρα του εξαφανισμένη κανένας συγγενής δεν θέλει να αναλάβει το κοριτσάκι. Εξοργισμένος από τη στάση της οικογένειάς του ο Daikichi αποφασίζει να μεγαλώσει ο ίδιος τη μικρή και κάπως έτσι ξεκινά μία απρόσμενη συμβίωση καθώς ο Daikichi πρέπει να μάθει πώς να μεγαλώσει ένα μικρό κορίτσι και να αλλάξει τις συνήθειες του. 





Αντίθετα με τους υπόλοιπος τίτλους το Kuragehime έχτισε αργά αλλά σταθερά τη σχέση του με το δυτικό κοινό καταφέρνοντας μετά από πολλά χρόνια να ανακοινώσει φέτος επίσημη αγγλική, φυσική έκδοση. Η Higashimura Akiko είναι πλέον από τις πιο δημοφιλής mangaka στην Ιαπωνία, ωστόσο το Kuragehime είναι η μόνη της δουλειά που έχει μεταφερθεί σε anime ως τώρα. Η εξαιρετική, αν και αρκετά σύντομη, μεταφορά του manga από το studio Brains Base σε σκηνοθεσία Omori Takahiro (Baccano!, Durarara!! Natsume Yuujincho) διηγείται τη ζωή μίας ομάδας γυναικών που ζουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και απαγορεύουν την είσοδο στο κτίριο σε οποιοδήποτε άνδρα ενώ δραπετεύουν από την πραγματικότητα με τις ιδιαίτερες ασχολίες που έχουν. Η ήσυχη ζωή τους όμως αλλάζει όταν η πρωταγωνίστρια Kurahita Tsukimi, η οποία λατρεύει τις μέδουσες, συναντά μία πολύ όμορφη κοπέλα η οποία τη βοηθά σε μια δύσκολη στιγμή. Η κοπέλα καταλήγει σπίτι της για να περάσει το βράδυ όμως το επόμενο πρωί η Tsukimi ανακαλύπτει τη σοκαριστική αλήθεια, η κοπέλα δεν ήταν κοπέλα αλλά ένας όμορφος νεαρός ντυμένος με γυναικεία ρούχα. Κάπως έτσι στη ζωή της Tsukimi έρχονται τα πάνω-κάτω αφού όχι μόνο πρέπει να κρύψει το γεγονός από τις συγκατοίκους της αλλά και γιατί το μικρός τους παράδεισος απειλείται από μεσίτες που θέλουν να αγοράσουν το κτίριο και να το κατεδαφίσουν. Ο Kuranosuke ξεσηκώνει τις κοπέλες να διεκδικήσουν το κτίριο και κάπως έτσι μία άμαθη ομάδα γυναικών ξεκινά τη δική της φίρμα ρούχων. 




Με ένα τέλος που διχάζει τους fans, το Honey & Clover κερδίζει επάξια την πρώτη θέση αυτής της λίστας αφού παρ' όλα αυτά συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους πιο πολυπροτεινόμενους αν και έχει ήδη 10+ χρόνια στην πλάτη του. Το έργο τη Umino Chika μεταφέρθηκε σε anime το 2005 από το studio J.C. Staff σε σκηνοθεσία Kasai Kenichi, τον οποίο αναφέραμε παραπάνω και αποτελείται από δύο σεζόν και δύο specials μετρώντας συνολικά 38 επεισόδια ενώ έχει αποκτήσει live action ταινία και live action σειρά. Η σειρά ακολουθεί τον Takemoto Yuuta, τον Mayama Takumi και τον Morita Shinobu, τρεις νεαρούς με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση προς τη ζωή. Παρότι και οι τρεις είναι φτωχοί φοιτητές ζουν ευτυχισμένα καθώς χαίρονται τις μικρές χαρές της ζωής. Οι τροχοί της ιστορίας όμως αλλάζουν όταν εμφανίζεται στη ζωή τους η Hanamoto Megumi. Η ιστορία τους από εκεί και πέρα είναι ένα συνονθύλευμα νεανικής αφέλειας, χαράς και έρωτα καθώς προσπαθούν μάταια να προστατέψουν τις μικρές μέρες τις ευτυχίας τους όταν βλέπουν τους δρόμους τους σταδιακά να χωρίζουν. 

Αυτά λοιπόν από εμάς! Πόσους Josei τίτλους έχετε λοιπόν εσείς στη λίστα σας; Οι επιλογές δεν είναι άλλωστε τόσες πολλές όσες θα περίμενε κανείς.
Categories: , ,

1 σχόλιο:

  1. Citizen Titanium Watch | TitaniumArms
    › wiki › Citizen_Ti_Arms titanium dab tool › wiki › Citizen_Ti_Arms titanium water bottle Citizen Titanium Watch. The titanium vs ceramic flat iron Watch is a titanium blade Watch for the titanium dioxide sunscreen highest caliber of craftsmanship and precision. This is our flagship design.

    ΑπάντησηΔιαγραφή