Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016



Πόσο μακριά θα φτάνατε για τη δουλειά σας;



Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση στην οποία ο πρωταγωνιστής μας, ο Ikegami Tatsuya, αρχικά θα απαντούσε ευθέως "όσο χρειάζεται". Ο Ikegami είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα μέλη μίας μεγάλης κτηματομεσιτικής εταιρίας. Στην εταιρεία αυτή το μόνο που χρειάζεται για να σκαρφαλώσεις στη διοικητική κλίμακα είναι να φέρνεις αποτελέσματα και ο Ikegami λατρεύει τόσο αυτό το γεγονός όσο και τη δουλειά του. Ωστόσο, σε μία τέτοια εταιρία όπως είναι προφανές δεν λείπουν και τα πισωμαχαιρώματα και ο καθένας κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσει τον φίδι το κολοβό που θρέφει στον κόρφο του. Έτσι ο Ikegami βλέπει τον γνωστό και συνεργάτη του Naoki Hamada να του κλέβει την ιδέα αλλά και το υποσχόμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα πριν προλάβει να το παρουσιάσει.

Αν και αγανακτισμένος από το γεγονός, ο Ikegami δεν το βάζει κάτι και βρίσκει έναν επίσης υποσχόμενο τόπο, την πόλη Sachioh. Ο Διευθυντής του αναγνωρίζει τόσο το ταλέντο του όσο και τις προοπτικές της πόλης και τελικά δέχεται την πρόκληση. Δίνει στους δύο άνδρες μια μικρή προθεσμία για να πείσουν όσους περισσότερους κατοίκους μπορούν στις δύο περιοχές ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα και ο νικητής θα επιλεχθεί βάση αποτελεσμάτων.




Η δουλειά του κτηματομεσίτη δεν είναι όμως εύκολη και ο Tatsuya πρέπει να βρει έναν τρόπο να προσεγγίσει τους κατοίκους και ειδικότερα τους μεγαλοκτηματίες να του παραχωρήσουν τη γη τους. Κάπως έτσι πέφτει επάνω σε μία ομάδα εθελοντών πυροσβεστών και βρίσκει το κατάλληλο μέσο για να πετύχει το σχέδιο του. Καθότι ο ίδιος ο Ikegami δεν είναι κανένα αγγελούδι αποφασίζει να ανοίξει την περιοχή ένα γραφείο-βιτρίνα για να μπορέσει να εγγραφεί στην ομάδα και με αυτόν τον τρόπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ντόπιων.

Ο εθελοντισμός όμως είναι κάτι το αστείο για τον Ikegami που μπαίνει στην ομάδα με μία φιλοσοφία εντελώς διαφορετική από αυτή των μελών της. Ποιος ο λόγος να ξοδεύεις πολύτιμο χρόνο για να εξασφαλίσεις την προστασία των άλλων χωρίς κανένα χρηματικό αντάλλαγμα; Παρόλα αυτά ο Ikegami είναι άτομο που σφύζει από αυτοπεποίθηση και είναι καλός σε αυτό που κάνει. Κάπως έτσι και χωρίς καλά καλά να το καταλάβει και ο ίδιος παρασύρεται από τον ενθουσιασμό των υπολοίπων ενώ με την προσφορά του στην ομάδα αλλά και στα επείγονται περιστατικά που πρέπει να αντιμετωπίσουν αρχίζει να μαθαίνει τόσο τους κατοίκους όσο και τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής αλλά και το καθήκον που σηκώνει στην πλάτη της η πυροσβεστική υπηρεσία.

Κάπως έτσι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αρχίζει να μετράει την περιοχή με βάση τους κατοίκους, τις ανάγκες τους και τις προοπτικές της περιοχής με βάση αυτά και όχι σαν απλά στρέμματα και νούμερα από μελλοντικές προσοδοφόρες επιχειρήσεις και προτείνει ένα αναθεωρημένο σχέδιο ανάπλασης. Ο Ikegami μπορεί να είχε αλλάξει όμως αυτό δε σήμαινε ότι ίσχυε το ίδιο και για τον διευθυντή και την εταιρία του. Στο τέλος καταλήγει αντιμέτωπος με τη φιλοσοφία που ο ίδιος θαύμαζε λίγους μήνες νωρίτερα αλλά την πιθανότητα να χάσει τη δουλειά του όταν αποφασίζει να βάλει ένα τέλος σε ένα πρόγραμμα που ωφελούσε λίγους και άλλαζε τη ζωή πολλών προς το χειρότερο.




Η σειρά Heat είναι μία συμπαθητική ιστορία για ένα άτομο που αναθεώρησε τις αξίες του μέσω του εθελοντισμού και της συναναστροφής του με τους άλλους δείχνοντας ότι καμιά φορά δεν είναι κακό να βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση των συνανθρώπων μας ενώ ταυτόχρονα τονίζει την αναγκαιότητα της πυρασφάλειας που τόσο αμελείται καθημερινά από όλους. Παραγωγής 2015, και πιο συγκεκριμένα του καλοκαιριού που μας πέρασε, η σειρά έχει μόλις μερικούς μήνες ζωής στην πλάτη της όμως σε επίπεδα παραγωγής μοιάζει ελαφρώς πιο γερασμένη.

Με σενάριο που θυμίζει ολίγον τι σενάριο ελληνικής ταινίας, η σειρά τα καταφέρνει σαφώς πολύ καλύτερα χωρίς ωστόσο να κάνει τη διαφορά. Το μοτίβο της σειράς, παρά τη βασική πλοκή της, κινείται κυρίως με βάση μικρότερες ιστορίες και τις εμπειρίες που αποκομίζει ο πρωταγωνιστής από την εθελοντική του εργασία. Τον πρωταγωνιστή πλαισιώνει ένα αρκετά συμπαθητικό cast, που κατά βάση δεν ξεφεύγει πλην ελάχιστων εξαιρέσεων από πολύ επιφανειακούς χαρακτήρες που δεν θα μείνουν ιδιαίτερα αξιομνημόνευτοι αφού η ανταγωνιστή πλευρά αμελείται τελείως ενώ η ιστορία δεν εστιάζει εξίσου σε όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας.

Σε επίπεδο ηθοποιών έχουμε μερικά ονόματα που ξεχωρίζουν, όπως την Chiaki Kuriyama (Ataru, Spec) στην ρόλο της αρχηγό των εθελοντών, τον Kurosawa Ryohei (GTO) στον ρόλο του Ikegami και τον Sato Ryuta (Rookies) αλλά και πολλούς άλλους παλιούς και νέους ηθοποιούς.

Με ένα αρκετά αναμενόμενο τέλος, η ιστορία τελικά καταφέρνει τελικά να περάσει τη βάση λόγω της ισορροπίας ανάμεσα στο αστείο και στο σοβαρό και το αρκετά καλά σχεδιασμένο πλάνο των επεισοδίων αφού καταφέρνει να καλύψει τα γεγονότα πριν προλάβει να γίνει κουραστική.

Τη σειρά μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο viki.com όπου διατίθεται νόμιμα πλέον και με ελληνικούς υπότιτλους κάνοντας ένα κλικ στην εικόνα.
 
Enjoyment: 6.5
Worth Watching: 6.0

2 σχόλια:

  1. Θα το προσπεράσω επειδή αποφεύγω ιστορίες εταιρικής απληστίας με τους συμμετέχοντες να μετατρέπονται σε καλόκαρδους μπουρζουάδες.
    Κρατώ την ιστοσελίδα, έχει πράμα και είναι καλοστημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το viki είναι αρκετά λειτουργικό και για την παρακολούθηση αλλά και για τη μετάφραση σειρών.

      Συμφωνώ με τα παραπάνω αν και το εταιρικό κομμάτι το καλυψε ελάχιστα συγκριτικά με το πόσο θα μπορούσε. Σειρές όπως το Roosevelt Game και το Hanzawa Naoki το έκαναν πολύ πιο πετυχημένα και ήταν και πολύ πιο διασκεδαστικά μέσα στην υπερβολή τους χωρίς να βασιστούν στην Bad turned good τετριμμένη πλοκή.

      Διαγραφή