Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016



Ήρθε πάλι και αυτή η μέρα του χρόνου και λόγω της ημέρας θα σας προτείνουμε εφτά πολύ ρομαντικές σειρές για να περάσετε τη μέρα με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε. Καιρός λοιπόν να λάμψουν τα μπακούρια και έχουμε για εσάς εφτά σειρές για να περάσετε τη μέρα σας. Μονόπλευροι έρωτες, μοναξιές, παράνοιες και virgin power όλα μαζεμένα.







Στο νούμερο 7 έχουμε την ιστορία πέντε αγοριών. Ο Shun, ο Kaname και οι δίδυμοι Yuuta και Yuuki είναι φίλοι από το νηπιαγωγείο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πηγαίνουν απαραίτητα καλά ή ότι ταιριάζουν απόλυτα σαν χαρακτήρες, συνεχίζουν να κάνουν παρέα ως και στο λύκειο. Με την προσθήκη δύο νέων φίλων, του Chizuru και της Masaki η παρέα μεγαλώνει και η ιστορία επικεντρώνεται κυρίως στη ζωή τους στο λύκειο.  Παρόλα αυτά, καθώς η σειρά εξελίσσεται, δείχνει γεγονότα από την εφηβική τους ζωή, χωρίς να παραλείπει αστείες αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια, ιστορίες δευτερεύοντων χαρακτήρων και μπόλικους μονόπλευρους έρωτες. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2011 και ολοκληρώθηκε στα 13 επεισόδια ενώ η δεύτερη σεζόν παίχτηκε τον αμέσως επόμενο χρόνο με ίσο αριθμό επεισοδίων. Πρόκειται για μία παραγωγή του studio J.C. Stuff σε σκηνοθεσία Kanbe Mamoru (Kikushi Enma, Subete ga F ni Naru)





Κι αν προτιμάτε να σκάσει λίγο το χειλάκι σας, στο νούμερο έχουμε το Daily Lives of High School Boys. Όπως προδίδει και ο τίτλος ακολουθεί την καθημερινότητα μιας ομάδας αγοριών. Οι πρωταγωνιστές μας πηγαίνουν σε σχολή αρρένων και δεν έχουν και πολύ καλές σχέσεις με τα κορίτσια που μάλιστα πολλές φορές τους κάνουν τη ζωή ποδήλατο. Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία του studio Sunrise η οποία μας είχε κρατήσει συντροφιά τον χειμώνα του 2012. Στο τιμόνι της σειράς βρισκόταν ο Takamatsu Shinji που αν δεν γνωρίζετε το όνομά του μάλλον δεν βλέπετε συχνά κωμωδίες αφού ανάμεσα σε άλλα έχει σκηνοθετήσει το Gintama, το Ixion Saga, το School Rumble και πολλά άλλα.





Δεν περίμενα ποτέ ότι η πρώτη φορά που θα αναφέραμε αυτόν τον τίτλο θα ήταν σε μία λίστα τέτοιου είδους όμως οι περιπέτειες του Sato είναι ικανές να σας κρατήσουν συντροφιά μια τέτοια μέρα. Η μαύρη κωμωδία του studio Gonzo έχει ως πρωταγωνιστή έναν 22χρονο hikkikomori που είναι κλεισμένος στο σπίτι του επί τέσσερα χρόνια. Μέσα στην απομόνωσή του ο νεαρός έχει αρχίσει να πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας αλλά αυτή που υποστηρίζει περισσότερο από όλες είναι ότι υπάρχει μία τεράστια συνωμοσία πίσω από το γεγονός ότι παραμένει κλεισμένος μέσα στο σπίτι του από έναν μυστικό οργανισμό που προσπαθεί να εξαπλώσει την κουλτούρα των hikkikomori σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι ενώ ο νεαρός προσπαθεί χωρίς επιτυχία να αφήσει το διαμέρισμά του, έρχεται στη ζωή του η Nakahara Misaki που φέρνει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά του. Η σειρά αγγίζει διάφορα θέματα, από την κατάθλιψη ως την αυτοκτονία με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο χωρίς να λείπει το μαύρο χιούμορ. Στη σκηνοθεσία εδώ έχουμε τον Yuusuke Yamamoto (B Gata H Kei). Αν θέλετε να το παίξετε ψαγμένοι και να λέτε ότι είδατε ψυχολογικό δράμα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αυτή είναι η σειρά για εσάς.




Συνεχίζουμε με κάτι πιο χαριτωμένο αλλά αρκετά διασκεδαστικό. Μια σειρά για την οποία γράψαμε λίγες μέρες νωρίτερα, το Gekkan Shoujo Nozaki-kun έχει ως πρωταγωνίστρια την Sakura Chiyo, μια δεκαεξάχρονη μαθήτρια που ως απάντηση στην πρώτη της προσπάθεια να κάνει ερωτική εξομολόγηση στο αγόρι που της αρέσει, τον Nozaki, δέχτηκε ένα αυτόγραφο καθώς εκείνος την πέρασε για θαυμάστριά του. Η έκπληξή της είναι μεγάλη όταν ανακαλύπτει ότι ο Nozaki είναι mangaka και μάλιστα πετυχημένος αφού γράφει ένα από τα δημοφιλέστερα shoujo που εκδίδονται παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ωστόσο, το μυστικό που ανακαλύπτει χωρίς να το έχει επιδιώξει η ίδια είναι γνωστό σε πολύ λίγα άτομα μέσα στο σχολείο. Η παρεξήγηση αυτή οδηγεί σε μία διασκεδαστική ιστορία καθώς ο Nozaki έχει μάτια μόνο για τη δουλειά του ενώ η καημένη η Sakoura επιμένει σε αυτόν τον ανέλπιστο έρωτα. Η σειρά είναι μια παραγωγή του studio Doga Kobo που δεν λέει ακόμα να ανακοινώσει δεύτερη σεζόν.





Και μιλώντας για μονόπλευρους, ανέλπιστους έρωτες και mangaka, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το School Rumble. Παραγωγής 2004, ιδανικό για όσους γκρινιάζουν ότι το animation είναι πολύ παλιό αν είναι η σειρά έχει κλείσει δέκα χρόνια ζωής, το School έφτασε για πρώτη φορά στην μικρή οθόνη ως παραγωγή του studio Comet. Αποτελείται συνολικά από 56 επεισόδια και προσφέρεται περισσότερο σε όσους ψάχνουν κάτι με αρκετά μεγάλη έκταση. Σκηνοθέτης εδώ πάλι ο Takamatsu Shinji τον οποίο αναφέραμε παραπάνω. Πρωταγωνιστής της ιστορία ο Harima Kenji, επίδοξος mangaka, είναι τρελά ερωτευμένος με την Tenma και κάνει τα πάντα για να τραβήξει την προσοχή της. Ο νεαρός όμως όχι μόνο είναι παρεξηγημένος από όλους λόγω της εμφάνισής τους αλλά το γεγονός ότι η Tenma έχει μάτια μόνο για τον συμμαθητής της τον Karasuma μεγαλώνει την απογοήτευσή του μέρα με την μέρα. Η σειρά περιλαμβάνει μια πληθώρα χαρακτήρων, αρκετά ζευγάρια και μπόλικους μονόπλευρους έρωτες. 





Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. Μην σας αποθαρρύνει ο τεράστιος τίτλος. Από τη λίστα ήταν επόμενο να μην λείπει ο Hachiman, το αγαπημένο μπακούρι όλων των εποχών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αγαπημένος πρωταγωνιστής δεν έχει τις δικές του επιτυχίες στον έρωτα. Η ιστορία του Hachiman ξεκινά όταν αποφασίζει να γράψει μία έκθεση η οποία κοροϊδεύει τις κοινωνικές σχέσεις. Ως αποτέλεσμα η υπεύθυνη καθηγήτρια του τον αναγκάζει να μπει σε μια ομάδα εθελοντών που βοηθάει τους μαθητές τους σχολείου να λύσουν τα προβλήματά τους. Εκεί ο Hachiman γνωρίζει την Yukino που στο σχολείο ε΄ναι γνωστή ως Βασίλισσα του Πάγου. Ο Κυνικός πρωταγωνιστής έρχεται αντιμέτωπος με την ψυχρή λογική της Yukino αλλά και με τα προβλήματα τον συμμαθητών του και σιγά-σιγά αρχίζει να αλλάζει καθώς μαθαίνει ότι ένα νόμισμα δεν έχει πάντα δύο πλευρές. Η σειρά πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση το 2013 από το studio Brains Base σε σκηνοθεσία Yoshimura Ai σε μια παραγωγή που έπασχε από έλλειψη προϋπολογισμού. Η μη προβλεπόμενη επιτυχία της έδωσε στη σειρά την ευκαιρία να επιστρέψει δύο χρόνια αργότερα αυτή τη φορά ως παραγωγή του studio Feel και τη σκηνοθεσία να έχει περάσει στα χέρια του Oikawa Kei.






Και ναι, στο νούμερο ένα έχουμε το απόλυτο μπακούρι των anime. Αν σας τρόμαξε ο προηγούμενος τίτλος πού να δείτε αυτόν. Το Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui! δηλαδή "Όπως και να το δεις, εσείς φταίτε που δεν είμαι δημοφιλής", εν συντομία Watamote έχει ως πρωταγωνίστρια την Kuroki Tomoko, μια χαρακτήρα που έκανε τους απανταχού anime fan να δηλώνουν ότι συμπάσχουν μαζί της και πολλές φορές να καμαρώνουν χωρίς λόγο. Η μαύρη αυτή κωμωδία ακολουθεί την Tomoko, μια μοναχική κοπέλα που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της έτσι έχει στρέψει όλο το βάρος στους γύρω της ενώ δραπετεύει από την πραγματικότητας της πλάθοντας στο μυαλό της διάφορες καταστάσεις που πιστεύει ότι θα την έκαναν να φαίνεται δημοφιλής. Το Watamote είναι μια σειρά που θα μπορούσε να πει πάρα πολλά κανείς τόσο για τα θέματα που αγγίζει όσο και για μια πλευρά της κοινωνίας στην οποία οι περισσότεροι κλείνουν επιδειχτικά τα μάτια, όμως λειτουργεί απίστευτα σαν γιατρικό σε άτομα που μπορούν να δουν τον τωρινό ή τον παλιό εαυτό τους επάνω στην Tomoko έστω και σε μια πολύ πιο υπερβολική και πιο δυσλειτουργική έκδοση. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013. Πρόκειται για μία παραγωγή του studio Sliver Link σε σκηνοθεσία του Oonuma Shin (Baka to Test, ef: A Tale of Memories), στον ρόλο της Tomoko η αρκετά νέα στον χώρο τότε Kitta Izumi παρέδωσε μία εξαιρετική ερμηνεία. 


Happy Valentine's Day.

Categories: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου