Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016



Η έναρξη της φθινοπωρινής σεζόν πλησιάζει και λίγο πριν οι νέες σειρές γεμίσουν τις οθόνες μας αν μιλήσουμε για έναν νέο τίτλο που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τον περασμένο Αύγουστο.


Ο λόγος για το Mahoutsukai no Yome: Hoshi Matsu Hito, μία σειρά 3 OVA βασισμένη στο ομότιτλο manga της Yamazaki Kore το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το έτος 2013 και ακολούθησε αρκετά επιτυχημένη πορεία. Η μεταφορά του studio WIT (Attack on Titan, Hoozuki no Reitetsu) εξυπηρετεί το εν λόγω manga ως πρίκουελ.

Στην ιστορία μας, η πρωταγωνίστρια Chise Hatori έχοντας ζήσει μια ζωή γεμάτη αμέλεια, κακομεταχείριση και κενή από το οποιοδήποτε δείγμα στοργής από τον περίγυρό της, μέσω ενός σκλαβοπάζαρου, τελικά καταλήγει στα χέρια ενός άνδρα με κεφάλι ζώου ο οποίος κατέχει περίεργες δυνάμεις. Η ζωή της Chise από εκείνη την ημέρα θα δει τη ζωή της να αλλάζει καθώς ο άνδρας που αυτοπροσδιορίζεται ως μάγος διατίθεται να την ελευθερώσει από τα δεσμά της δηλώνοντας όμως ότι η ίδια πρέπει να γίνει όχι μόνο η μαθητευόμενη του αλλά και η σύζυγός του.




Το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει εισάγοντας μας χωρίς πολλές περιστροφές στον μαγικό κόσμο της σειράς ο οποίος αναμειγνύεται με τον γνώριμο, απλό, καθημερινό κόσμο στον οποίο χωρίς να γίνεται αισθητός σε όσους δεν κατέχουν μαγικές δυνάμεις. Η πρώτη επαφή με τις μηχανικές πίσω από τα ξόρκια γίνεται χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αποφεύγοντας έτσι να κουράσει ευθέως τον θεατή με περιττές πληροφορίες πριν ο ίδιος γνωρίσει τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας. Αντιθέτως η σκηνή συνδυάζεται με ήρεμα γήινα χρώματα, εξαιρετικές λεπτομέρειες στο παρασκήνιο και ένα αρκετά καλό δείγμα animation -το οποίο και παραμένει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου- δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητες όχι μόνο της δημιουργικής ομάδας πίσω από τον τίτλο αλλά και του ίδιου του μαγικού κόσμου.

Ωστόσο η πρώτη γνωριμία με τους χαρακτήρες παραμένει αρκετά απότομη καθώς η σειρά βουτάει κατευθείαν τον θεατή στην καθημερινή τους συνύπαρξη χωρίς εκείνος να γνωρίζει ποια ήταν τα γεγονότα που τους έφεραν ως εκεί. Το γεγονός αυτό εξισορροπεί η χαλαρωτική διάθεση και οι ήρεμες αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων σε συνδυασμό με τον αργό ρυθμό του επεισοδίου.




Σκηνοθετικά, ο Naganuma Norihro (Hiyokoi, Yowamushi Pedal Movie) καταφέρνει να υπογραμμίσει διακριτικά τα όμορφα στοιχεία του μαγικού κόσμου με την κάμερα να παίζει χωρίς να γίνεται φορτική με τα περίεργα μαγικά πλάσματα που πλαισιώνουν την καθημερινότητα των χαρακτήρων ενώ τα πανέμορφα σκηνικά με την υπογραφή της Bamboo Inc. (ρίξτε μια ματιά στην γκαλερί τους) κοσμούν πραγματικά το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Στο κομμάτι των χαρακτήρων, παρότι οι μεταξύ τους σχέσεις δεν έχουν τον χρόνο να αναπτυχθούν και ο θεατής δεν δέχεται αρκετές πληροφορίες για το παρελθόν τους, οι χαλαροί διάλογοι, οι μικρές κινήσεις μέσα στο περιβάλλον τους και οι χαριτωμένες διαφορές με την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, αλλά και η ζεστή διάθεση που επικρατεί, αρκούν για να τονίσουν τόσο τις διαφορές των χαρακτήρων τους όσο και τις σχέσεις που προσπαθούν να χτίσουν μεταξύ τους. Οι ίδιοι οι ηθοποιοί που χαρίζουν τις φωνές τους στους βασικούς χαρακτήρες φαίνεται να έχουν καλή χημεία μεταξύ τους καθώς καμιά ερμηνεία δεν φαίνεται να υπερκαλύπτει την άλλη και όλες δένουν με την χαλαρή διάθεση της σειράς χωρίς όμως να καταλήξουν άτονες ενώ η μουσική επένδυση παραμένει λιτή αλλά παρόλα αυτά λειτουργική από την αρχή μέχρι το τέλος.




Το επεισόδιο κλείνει μετά από μια σύντομη γνωριμία με το παρελθόν της πρωταγωνίστριας μας και τη συνάντηση με έναν χαρακτήρα που πιθανότατα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αφήνοντας στον θεατή μεν στα κρύα του λουτρού αλλά δίνοντας αναμφίβολα και πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, η οποία θα ακολουθήσει αρκετό καιρό αργότερα και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2017.

Συνολικά παραμένει μια πρώτη και αρκετά σύντομα εισαγωγή στην ιστορία της ηρωίδας και πιθανότητα θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο από τους αναγνώστες της σειράς καθώς η παραγωγή έχει αρκετά υψηλά επίπεδα. 

Worth Watching: 8.5
Enjoyment: 7


To πρώτο επεισόδιο διατίθεται για δωρεάν προβολή για premium και μη χρήστες στο Crunchyroll.

2 σχόλια:

  1. Αρκετά καλό το πρώτο επεισόδιο ώστε να με κάνει να διαβάσω μερικά τεύχη του κομικ. Αλλά κάπου σταμάτησα γιατί βαρέθηκα.
    Κρίμα που μεσολαβούν μήνες από επεισόδιο σε επεισόδιο, ελπίζω για κανονική σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτομαι και εγώ να το αρχίσω μιας και θα κάνει τόσο καιρό να βγει το δεύτερο. Κακό που που δεν σε κράτησε και το βαρέθηκες, με βάζει σε περισσότερους ενδοιασμούς, ίσως περιμένω και το δεύτερο να δω πώς θα πάει.

      Διαγραφή